APCOA URBAN HUBS tillhandahåller den fysiska och digitala infrastrukturen för ett hållbart stadsliv

/company/nyheter/senaste-artiklar/artiklar/apcoa-urban-hubs-tillhandahaaller-den-fysiska-och-digitala-infrastrukturen-foer-ett-haallbart-stadsliv/

APCOA låter sina parkeringsplatser användas som Urban Hubs för att tillhandahålla den fysiska och digitala infrastrukturen för strategiska partners inom mobilitet, elektrifiering, logistik och on-demand tjänster.

  • Med ett strategiskt utökande av produktportföljen bildar APCOA ett integrerat ekosystem av Smart City och Smart Mobility-tjänster och bidrar aktivt till en hållbar förvandling av stadsområden samt minskning av koldioxidutsläpp.

  • APCOA ser betydande intäktspotential genom att öppna sina mer än 1,5 miljoner parkeringsplatser och över 1,9 miljoner kvm tillgängligt logistikutrymme för stadslogistik, mobilitet, infrastruktur för elektrisk laddning och teknologitjänster.

  • Fastighetsägare drar nytta av att ansluta sina fastigheter i det digitala urbana ekosystemet och få tillgång till APCOAs exklusiva partnernätverk.

  • APCOAs strategiska partners inkluderar bland annat Bosch, BVG, Daimler, E.ON, HERE Technologies, Sixt och UFO Drive.

Stuttgart/Sverige 18. Februari 2021 APCOA PARKING (APCOA), Europas ledande parkeringsplatsoperatör, har lanserat APCOA URBAN HUBS för att skapa ett integrerat ekosystem för framtiden - färdig och hållbar användning av parkeringsplatser. För att utveckla och implementera sina egna affärsmodeller får strategiska partners tillgång till den fysiska och digitala infrastrukturen i APCOA. Kunderna å andra sidan drar nytta av ett utökat utbud av innovativa tjänster och produkter. Slutligen förbättras fastighetsägarnas tillgångsvärden snabbare på grund av ett brett utbud av ytterligare användningsområden, baserat på APCOAs starka nätverk av strategiska partners.

"Den digitala ekonomin och on-demand-ekonomin, särskilt inom mobilitet och logistik, behöver en fysisk grund och en smart och flexibel infrastruktur. Med mer än 11 000 lokaliteter har vi skapat Europas största nätverk av digitalt anslutna parkeringsplatser. Våra centrum kombinerar parkering med logistik- och teknologitjänster, delade mobilitetsplattformer och laddningsinfrastruktur för elfordon - och har redan gjort ett stort bidrag till skapandet av framtidens smarta städer ", förklarar Philippe Op de Beeck, CEO för APCOA PARKING Group.

Under varumärket APCOA URBAN HUBS utökar APCOA funktionaliteten hos sina parkeringsanläggningar och integrerar dem i ett dedikerat digitalt ekosystem baserat på företagets egen digitala plattform, APCOA FLOW. Därigenom förvandlas alla parkeringsplatser till potentiella centrum för ett brett utbud av hållbara tjänster. Företagets inledande fokus är på flervåningsparkeringshus i innerstadsområden. Dessa lokaliteter erbjuder den största potentialen för att förbättra effektiviteten i sista milslogistiken, minska logistiktrafiken i innerstadäder och som ett resultat uppnå betydande minskningar av koldioxidutsläppen. Genom att öka tillhandahållandet av laddningsinfrastruktur för elfordon stöder APCOA URBAN HUBS också aktivt övergången till elektrisk mobilitet. Stadsbor och pendlare utan egen parkeringsplats eller laddningsstation hittar en lämplig lösning i APCOA: s URBAN HUBS. Endast med garanterad tillgång till denna infrastruktur blir köp av ett elfordon tilltalande.

"Under de närmaste åren vill vi kontinuerligt utöka vårt nätverk med flera hundra APCOA URBAN HUBS i hela Europa. För parkeringsplatsägare skapar vår expertis värde genom att diversifiera kassaflöden och möjliggöra en hållbar strategi som har en positiv inverkan på det långsiktiga värdet av deras tillgångar. För närvarande håller vi lovande samtal med ett stort antal potentiella partners. Alla uppskattar vår höga placeringstäthet och det faktum att 230 miljoner konsumenter kan nås runt våra fastigheter i europeiska stadskärnor. Följaktligen är våra nuvarande och potentiella partners angelägna om att dra nytta av APCOAs avancerade digitala nätverk för att förbättra sina egna affärsmodeller ", förklarar Op de Beeck. För närvarande är Bosch, BVG, Daimler, E.ON, HERE Technologies, Sixt och UFO Drive bland APCOAs strategiska partner.

APCOA-varumärket har länge varit synonymt med en konsekvent implementering av en omfattande digital- och innovationsstrategi. År 2018 lanserade företaget APCOA FLOW, dess mångprisbelönta, skalbara plattform som ger sina partners integrerad, kontaktfri tillgång till innerstadsparkeringar via enskilda gränssnitt. "Som ett resultat är vi mycket väl positionerade för att möta de utmaningar som är förknippade med utvecklad parkeringsplatsanvändning och städernas och kommunernas krav. Det är bara genom att förutse och aktivt hjälpa till att forma grundläggande ekonomiska och samhällsprocesser som vi kommer att kunna framgångsrikt anpassa oss till och dra nytta av dessa förändringar ", säger Op de Beeck.

Urban Hubs är APCOAs svar på några av de största trenderna i vår tid: den betydande tillväxten av online- och on-demand-handel, vilket driver efterfrågan på logistikutrymme i staden, ökad urbanisering och ökningen av elektrisk mobilitet.


Kontakt: APCOA PARKING Holdings GmbH, Sebastian Merkle, Flughafenstr. 34, 70624 Stuttgart-flygplats, T: +49 711-94791-0

Om APCOA PARKING Group

APCOA PARKING Group är Europas ledande parkeringsoperatör med 50 års branschkompetens. Med sina 5 500 anställda förvaltar företaget mer än 1,5 miljoner enskilda parkeringsplatser på över 11 000 platser i 13 europeiska länder. Dessa inkluderar parkeringsplatser i 1 800 stads- och köpcentrum, 400 hotell, 250 järnvägsstationer, 150 sjukhus och över 60 europeiska flygplatser, alla belägna i närheten av 70% av befolkningen i APCOAs 13 länder. APCOA är en pålitlig partner som maximerar värdet för privata och offentliga fastighetsägare med sin konsekventa "tillgångslätta" affärsmodell

Via sin öppna digitala plattform APCOA FLOW ansluter företaget parkeringsplatser både på gatorna och andra ställen med klienter, partners, kunder och deras fordon. Baserat på denna teknik förvandlar APCOA sina parkeringsplatser till Urban Hubs och tillhandahåller den fysiska och digitala infrastrukturen för mobilitet, logistik, e-laddning och teknikbaserade tjänster. Kunder drar nytta av innovativa och praktiska upplevelser från APCOA och dess partners som använder parkeringsplatserna för att leverera sina tjänster. Miljön gynnas också eftersom företaget aktivt bidrar till att minska utsläppen i städer genom att minska trafikvolymen från parkeringslogistik- och sökning. Genom att ansluta parkering, mobilitet och tjänster för stadslivet är APCOA positionerat som en integrerad del av det digitala och fysiska urbana ekosystemet.

www.apcoa.com

www.urban-hubs.se

Tillbaka