APCOA URBAN HUBS tillhandahåller den fysiska och digitala infrastrukturen för ett hållbart stadsliv

/company/nyheter/senaste-artiklar/artiklar/apcoa-urban-hubs-tillhandahaaller-den-fysiska-och-digitala-infrastrukturen-foer-ett-haallbart-stadsliv/

APCOA låter sina parkeringsplatser användas som Urban Hubs för att tillhandahålla den fysiska och digitala infrastrukturen för strategiska partners inom mobilitet, elektrifiering, logistik och on-demand tjänster.

  • Med ett strategiskt utökande av produktportföljen bildar APCOA ett integrerat ekosystem av Smart City och Smart Mobility-tjänster och bidrar aktivt till en hållbar förvandling av stadsområden samt minskning av koldioxidutsläpp.

  • APCOA ser betydande intäktspotential genom att öppna sina mer än 1,5 miljoner parkeringsplatser och över 1,9 miljoner kvm tillgängligt logistikutrymme för stadslogistik, mobilitet, infrastruktur för elektrisk laddning och teknologitjänster.

  • Fastighetsägare drar nytta av att ansluta sina fastigheter i det digitala urbana ekosystemet och få tillgång till APCOAs exklusiva partnernätverk.

  • APCOAs strategiska partners inkluderar bland annat Bosch, BVG, Daimler, E.ON, HERE Technologies, Sixt och UFO Drive.

Stuttgart/Sverige 18. Februari 2021 APCOA PARKING (APCOA), Europas ledande parkeringsplatsoperatör, har lanserat APCOA URBAN HUBS för att skapa ett integrerat ekosystem för framtiden - färdig och hållbar användning av parkeringsplatser. För att utveckla och implementera sina egna affärsmodeller får strategiska partners tillgång till den fysiska och digitala infrastrukturen i APCOA. Kunderna å andra sidan drar nytta av ett utökat utbud av innovativa tjänster och produkter. Slutligen förbättras fastighetsägarnas tillgångsvärden snabbare på grund av ett brett utbud av ytterligare användningsområden, baserat på APCOAs starka nätverk av strategiska partners.

"Den digitala ekonomin och on-demand-ekonomin, särskilt inom mobilitet och logistik, behöver en fysisk grund och en smart och flexibel infrastruktur. Med mer än 11 000 lokaliteter har vi skapat Europas största nätverk av digitalt anslutna parkeringsplatser. Våra centrum kombinerar parkering med logistik- och teknologitjänster, delade mobilitetsplattformer och laddningsinfrastruktur för elfordon - och har redan gjort ett stort bidrag till skapandet av framtidens smarta städer ", förklarar Philippe Op de Beeck, CEO för APCOA PARKING Group.

Under varumärket APCOA URBAN HUBS utökar APCOA funktionaliteten hos sina parkeringsanläggningar och integrerar dem i ett dedikerat digitalt ekosystem baserat på företagets egen digitala plattform, APCOA FLOW. Därigenom förvandlas alla parkeringsplatser till potentiella centrum för ett brett utbud av hållbara tjänster. Företagets inledande fokus är på flervåningsparkeringshus i innerstadsområden. Dessa lokaliteter erbjuder den största potentialen för att förbättra effektiviteten i sista milslogistiken, minska logistiktrafiken i innerstadäder och som ett resultat uppnå betydande minskningar av koldioxidutsläppen. Genom att öka tillhandahållandet av laddningsinfrastruktur för elfordon stöder APCOA URBAN HUBS också aktivt övergången till elektrisk mobilitet. Stadsbor och pendlare utan egen parkeringsplats eller laddningsstation hittar en lämplig lösning i APCOA: s URBAN HUBS. Endast med garanterad tillgång till denna infrastruktur blir köp av ett elfordon tilltalande.

"Under de närmaste åren vill vi kontinuerligt utöka vårt nätverk med flera hundra APCOA URBAN HUBS i hela Europa. För parkeringsplatsägare skapar vår expertis värde genom att diversifiera kassaflöden och möjliggöra en hållbar strategi som har en positiv inverkan på det långsiktiga värdet av deras tillgångar. För närvarande håller vi lovande samtal med ett stort antal potentiella partners. Alla uppskattar vår höga placeringstäthet och det faktum att 230 miljoner konsumenter kan nås runt våra fastigheter i europeiska stadskärnor. Följaktligen är våra nuvarande och potentiella partners angelägna om att dra nytta av APCOAs avancerade digitala nätverk för att förbättra sina egna affärsmodeller ", förklarar Op de Beeck. För närvarande är Bosch, BVG, Daimler, E.ON, HERE Technologies, Sixt och UFO Drive bland APCOAs strategiska partner.

APCOA-varumärket har länge varit synonymt med en konsekvent implementering av en omfattande digital- och innovationsstrategi. År 2018 lanserade företaget APCOA FLOW, dess mångprisbelönta, skalbara plattform som ger sina partners integrerad, kontaktfri tillgång till innerstadsparkeringar via enskilda gränssnitt. "Som ett resultat är vi mycket väl positionerade för att möta de utmaningar som är förknippade med utvecklad parkeringsplatsanvändning och städernas och kommunernas krav. Det är bara genom att förutse och aktivt hjälpa till att forma grundläggande ekonomiska och samhällsprocesser som vi kommer att kunna framgångsrikt anpassa oss till och dra nytta av dessa förändringar ", säger Op de Beeck.

Urban Hubs är APCOAs svar på några av de största trenderna i vår tid: den betydande tillväxten av online- och on-demand-handel, vilket driver efterfrågan på logistikutrymme i staden, ökad urbanisering och ökningen av elektrisk mobilitet.


Kontakt: APCOA PARKING Holdings GmbH, Sebastian Merkle, Flughafenstr. 34, 70624 Stuttgart-flygplats, T: +49 711-94791-0

Om APCOA PARKING Group

APCOA PARKING Group är Europas ledande parkeringsoperatör med 50 års branschkompetens. Med sina 5 500 anställda förvaltar företaget mer än 1,5 miljoner enskilda parkeringsplatser på över 11 000 platser i 13 europeiska länder. Dessa inkluderar parkeringsplatser i 1 800 stads- och köpcentrum, 400 hotell, 250 järnvägsstationer, 150 sjukhus och över 60 europeiska flygplatser, alla belägna i närheten av 70% av befolkningen i APCOAs 13 länder. APCOA är en pålitlig partner som maximerar värdet för privata och offentliga fastighetsägare med sin konsekventa "tillgångslätta" affärsmodell

Via sin öppna digitala plattform APCOA FLOW ansluter företaget parkeringsplatser både på gatorna och andra ställen med klienter, partners, kunder och deras fordon. Baserat på denna teknik förvandlar APCOA sina parkeringsplatser till Urban Hubs och tillhandahåller den fysiska och digitala infrastrukturen för mobilitet, logistik, e-laddning och teknikbaserade tjänster. Kunder drar nytta av innovativa och praktiska upplevelser från APCOA och dess partners som använder parkeringsplatserna för att leverera sina tjänster. Miljön gynnas också eftersom företaget aktivt bidrar till att minska utsläppen i städer genom att minska trafikvolymen från parkeringslogistik- och sökning. Genom att ansluta parkering, mobilitet och tjänster för stadslivet är APCOA positionerat som en integrerad del av det digitala och fysiska urbana ekosystemet.

www.apcoa.com

www.urban-hubs.se

Läs mer

mySafety Försäkringar i samarbete med APCOA PARKING

/company/nyheter/senaste-artiklar/artiklar/mysafety-foersaekringar-i-samarbete-med-apcoa-parking/

mySafety Försäkringar har inlett ett samarbete med APCOA Parking Sverige AB där parkeringstjänstens kunder erbjuds en självriskreducering för bilar och motorcyklar, som ersätter upp till 3 000 kr för betald självrisk.

mySafety Försäkringar har inlett ett samarbete med APCOA Parking Sverige AB där parkeringstjänstens kunder erbjuds en självriskreducering för bilar och motorcyklar, som ersätter upp till 3 000 kr för betald självrisk.

mySafety är Nordens ledande aktör inom ID-skyddsförsäkringar, men förmedlar även andra specialförsäkringar som exempelvis näthat-, kort-, och passförsäkringar såväl som traditionella försäkringar. I samarbete med APCOA får nu parkeringsoperatörens kunder möjlighet att teckna mySafetys Självriskreducering Bil & MC 3 000 kr till ett förmånligt pris. Försäkringen gäller självklart  även gäller utanför APCOAs parkeringar.

  • Det känns mycket roligt att tillsammans med mySafety kunna hjälpa våra kunder att undvika onödiga kostnader när de använder sin fordonsförsäkring, säger Bo Liliequist, VD på APCOA.

mySafetys Självriskreducering Bil & MC som ger ersättning upp till 3 000 kr gäller i alla europeiska länder som är anslutna till Gröna kort-systemet.

  • Trots en bra fordonsförsäkring kan det svida till i plånboken när självrisken ska betalas. Vi är därför mycket glada över att nu kunna erbjuda APCOAs kunder vår självriskreducering. Den ger extra trygghet oavsett om det rör sig om exempelvis en olycka, parkeringsskada eller inbrott, säger Carl Henric Holmberg, Sverigechef mySafety Försäkringar. 

 

Om mysafety Försäkringar

mySafety Försäkringar har sedan 20 år utmanat försäkringsbranschen med innovativa lösningar för såväl nya som gamla problem och brott. Vi är ledande inom ID-skyddsförsäkring samt andra trygghetstjänster som förenklar i vardagen. Genom partners och våra egna kanaler erbjuder vi försäkringar till privatpersoner och företag i Norden. mySafety finns till för dig alla dagar, dygnet runt.

mySafety Försäkringar är en del av mySafety Group. För mer information, vänligen besök www.mysafety.se.

 

Presskontakt

Susanna Salomon, PR-chef mySafety FörsäkringarFredrik Wheeler, Marknadschef APCOA PARKING
E-post: susanna.salomon‌@mysafety.seE-post: fredrik.wheeler‌@apcoa.se
Telefon: 070 333 92 76Telefon: 08-556 306 73
Läs mer

APCOA PARKING Sverige förvärvar XPERT Parkering

/company/nyheter/senaste-artiklar/artiklar/apcoa-parking-sverige-foervaervar-xpert-parkering/

Stockholm 13 januari 2020 – APCOA PARKING Sverige AB (APCOA) har förvärvat det svenska parkeringsbolaget XPERT Parkering AB (XPERT). XPERT hanterar 40 000 parkeringsytor, främst belägna i Region Skåne.

Stockholm 13 januari 2020 – APCOA PARKING Sverige AB (APCOA) har förvärvat det svenska parkeringsbolaget XPERT Parkering AB (XPERT). XPERT hanterar 40 000 parkeringsytor, främst belägna i Region Skåne.

“Det här förvärvet kombinerar styrkorna hos två kunniga företag och sammanför två starka ledningsgrupper vars kompetenser kompletterar varandra. Därför är sammanslagningen ett självklart steg mot att expandera och ytterligare befästa vår position som den ledande europeiska aktören inom parkerings- och mobilitetsservice”, säger Philippe Op de Beeck, VD för APCOA PARKING Group.

Förra året förvärvades parkeringsbolagen irländska NCPS och danska Onepark A/S av APCOA PARKING Group. Med förvärvet av XPERT förstärker svenska APCOA sin position på den svenska marknaden och skapar en plattform för vidare tillväxt.

“APCOA och XPERT ser sammanslagningen av våra två bolag som en möjlighet att förbättra och ytterligare bredda de tjänster vi tillhandahåller i Sverige. Vi är mycket glada att XPERTs ägare Zoran Ackovski och Klime Taskoski ansluter sig till vårt team. De är mycket kunniga inom parkering och vi ser fram emot vårt kommande samarbete. Vi välkomnar också alla nya kunder och partner till APCOA”, säger Bo Liliequist, VD för APCOA PARKING Sverige.


Kontakt APCOA PARKING Sverige: Fredrik Westergård |
fredrik.westergard(at)apcoa.se | tel (+46) 8556 306 70

Om APCOA PARKING SVERIGE

APCOA PARKING Sverige är en ledande aktör inom svensk parkeringsservice. Huvudverksamheten är inriktad på etablering och drift av parkeringsanläggningar. Företaget har ca 500 anställda och närmare 2000 parkerings- och övervakningsuppdrag i ett stort antal städer i Sverige. APCOA PARKING Sverige omsätter ca 800 MSEK.

APCOA PARKING Sverige tillhör APCOA PARKING AG, Europas största parkeringskoncern som finns i 13 länder och totalt 5 000 anställda. Den totala verksamheten omfattar hela 4 100 parkeringsanläggningar och ca 1 200 000 P-platser.

www.apcoa.se

Läs mer

APCOA och ETNetwork förenklar rese- och utläggshantering med digitala kvitton.

/company/nyheter/senaste-artiklar/artiklar/apcoa-och-etnetwork-foerenklar-rese-och-utlaeggshantering-med-digitala-kvitton/ APCOA PARKING Sweden

Stockholm, 5 maj 2016 – APCOA, Europas ledande parkeringsoperatör, har tecknat avtal för den digitala kvittotjänsten Kwick, vilket gör det möjligt att helt digitalisera utläggshanteringen till de företag som använder tjänsten. Både privatpersoner, företag och samhället i stort blir vinnare när papperskvittot förpassas till historien.

Från och med nu kan alla som använder någon av APCOAS parkeringar i Sverige få ett digitalt kvitto direkt till företagets bokföringssystem när de parkerar i tjänsten, förutsatt att företaget är anslutet till Kwick. Det digitala kvittot är godkänt som räkenskapsinformation av Bokföringsnämnden och Skatteverket.

– Med detta samarbete tar vi ett stort steg mot en helt digitaliserad parkeringsverksamhet. Det är bara kvittohanteringen som hänger efter, och den är både dyr och mindre bra ur ett miljöperspektiv. Företagens kostnad för att hantera redovisningen av ett parkeringskvitto är ofta högre än själva parkeringskostnaden. Det vill vi hjälpa våra kunder att ändra på samtidigt som det är ett naturligt steg i vår digitalisering av verksamheten, säger Bo Liliequist, VD APCOA.

Kwick utvecklades 2011 och nu börjar digitaliserad kvittohantering slå igenom på allvar. Organisationer, stora som små, får en effektivare och billigare hantering av sin redovisning med digitala kvitton och kunden ges ökad möjlighet till att åberopa sina rättigheter. För handlaren bidrar digitala kvitton till ökade servicenivåer för deras kunder samtidigt som det gynnar vit handel.
Kwick är den infrastruktur som kopplar ihop parterna och hanterar i dag mer än 25 miljoner kvitton per år åt sina samarbetspartners, en siffra som växer snabbt.

– Styrelserna ställer krav på företagens ledningar att i högre grad digitalisera verksamheten och det här är ett bra exempel på vilka effektiviseringar som då möjliggörs. Effekten är så stor att vi är övertygade om att företagen i sin tur kommer att kräva att deras samarbetspartners i likhet med APCOA ska kunna leverera digitala kvitton. Många gör det redan, säger Rickard Holmén, VD ETNetwork.
 

Kontakt:
APCOA Parking Sverige AB
Fredrik Westergård
Box 47024
10074 Stockholm
T: +46 (0)8 556 306 70

Om APCOA Koncernen
APCOA koncernen är Europas ledande operatör för parkeringsanläggningar. Under mer än 40 år i branschen har koncernen samlat kunnande i 12 europeiska länder och har en utbredd kundportfölj. Mer än 30 europeiska flygplatser har avtal med APCOA för att hantera sina parkeringsanläggningar. APCOA koncernen förvaltar idag över 1,4 miljoner parkeringsplatser.

APCOAs internationella bakgrund möjliggör för kunder och fastighetsägare att dra nytta av nya och innovativa parkeringstjänster på mer än 8700 anläggningar. Våra 4900 anställda, med internationell kompetens och erfarenhet levererar anpassade lösningar till alla våra kunder. Koncernens huvudkontor och den tyska filialen ligger i Stuttgart, Tyskland.

www.apcoa.com

Läs mer